Η θεραπεία σας στην κλινική

Ποιος φροντίζει την ιατρική φροντίδα μου;

Δεν πραγματοποιείται ιατρική θεραπεία χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Το ιατρικό προσωπικό της κλινικής είναι υπεύθυνο για την ιατρική σας περίθαλψη ενώ βρίσκεστε στην κλινική. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την ιατρική σας κατάσταση ή τη θεραπεία σας, παρακαλώ ρωτήστε.

Ποιος φροντίζει για την νοσηλεία μου;

Η προϊστάμενη του νοσηλευτικού τμήματος έχει τη γενική ευθύνη για τη νοσηλευτική σας φροντίδα. Μια νοσοκόμα θα σας φροντίζει σε κάθε βάρδια. Ένα σχέδιο νοσηλευτικής φροντίδας εφαρμόζεται μετά την εισαγωγή για να βεβαιωθείτε ότι η ιατρική σας περίθαλψη είναι συνεπής κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας.
Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την υγειονομική περίθαλψή σας, παρακαλούμε να μιλήσετε με το νοσηλευτή σας.

Είναι εμπιστευτική η ιατρική περίθαλψή μου;

Λαμβάνουμε εξαιρετικά σοβαρά τα θέματα εμπιστευτικότητας και όλοι οι υπάλληλοι λαμβάνουν τακτική σχετική εκπαίδευση.

Υπάρχει περίπτωση να με εξετάσει φοιτητής ιατρικής;

Η 3η Καρδιολογική Κλινική είναι μέρος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και οι φοιτητές της ιατρικής συχνά συνοδεύουν ιατρό ή ιατρικό σύμβουλο στον θάλαμο. Συνεπώς μπορεί ένας φοιτητής ιατρικής να είναι παρών κατά τη διάρκεια της εξέτασης σας. Οι φοιτητές της ιατρικής θα ζητήσουν πάντα την άδειά σας να είναι παρόντες στο ραντεβού σας. Εάν προτιμάτε να μην είναι παρών ένας φοιτητής, παρακαλούμε να μας το πείτε. Αυτό δεν θα επηρεάσει τη φροντίδα σας. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζετε ότι αποδεχόμενος βοηθάτε στη βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης των γιατρών μας

Η άρνηση της θεραπείας είναι επιλογή ασθενούς

Η κλινική σέβεται πλήρως την επιλογή του ασθενούς να αρνηθεί την νοσοκομειακή περίθαλψη εκ των προτέρων. Το ιατρικό προσωπικό πρέπει να ακολουθεί οποιαδήποτε έγκυρη και εφαρμόσιμη εκ των προτέρων απόφαση και να δίνει σοβαρή εκτίμηση στις άλλες σας επιθυμίες. Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στη σημασία της άποψης των ασθενών σε αυτά τα θέματα. Μη διστάσετε να μας ζητήσετε περαιτέρω συμβουλές σχετικά με την λήψη απόφασης εκ των προτέρων.