Ραντεβού / Εισαγωγή

Η εισαγωγή των ασθενών στην κλινική γίνεται είτε προγραμματισμένα μέσω της γραμματείας της κλινικής είτε με επείγουσα εισαγωγή μέσω του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου σε περίπτωση γενικής εφημερίας του νοσοκομείου.

Για την εισαγωγή σας πρέπει να έχετε μαζί σας:

 • Αστυνομική Ταυτότητα
 • Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
 • Βιβλιάριο Ασφάλισης Παραπεμπτικό – Εισιτήριο του Ασφαλιστικού Φορέα που ανήκετε
 • Κάρτα Νοσηλείας ή όποιο άλλο αποδεικτικό στοιχείο ασφαλίσεως προβλέπει η Ασφαλιστική σας Εταιρεία
 • Ιατρικό ιστορικό (Αντίγραφο από οποιαδήποτε ιατρική πληροφορία αφορά στη νοσηλεία σας π.χ. ακτινογραφίες, διαγνώσεις, αποτελέσματα εξετάσεων)

Προεγχειρητικός έλεγχος

Εφόσον θα κάνετε προγραμματισμένη επέμβαση, ο θεράπων ιατρός θα σας ενημερώσει για το πότε θα κάνετε τον προεγχειρητικό έλεγχο και ταυτόχρονα, θα ενημερώσει τη γραμματεία της κλινικής, στην οποία θα πρέπει να προσέλθετε την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, εάν η επέμβαση δεν είναι την ίδια μέρα, ο Ιατρικός σας Φάκελος θα παραδοθεί στην Γραμματεία όπου συλλέγονται όλες οι εξετάσεις για την ημέρα της εισαγωγής σας.

Φαρμακευτική αγωγή

Έχετε μαζί σας ή φροντίστε να γνωρίζετε τα φάρμακα που λαμβάνετε, ώστε να ληφθούν υπ’όψη για τη θεραπεία. Ενημερώστε τον Ιατρό σας για φάρμακα χωρίς συνταγή (γενικής χρήσης, ομοιοπαθητικά, βότανα κ.α.) τα οποία πήρατε το τελευταίο τρίμηνο, συνεχίζετε να λαμβάνετε ή τα έχετε σταματήσει. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας σας, ο Ιατρός σας θα ορίσει τη φαρμακευτική αγωγή, η οποία θα σας χορηγείται από το νοσηλευτικό προσωπικό. Ενημερώστε τον ιατρό και τη νοσηλεύτρια εάν έχετε κάποια αλλεργία σε φαγητά, φάρμακα ή αν είχατε ποτέ αλλεργική αντίδραση σε οποιοδήποτε φάρμακο, φαγητό ή latex. Για την ασφαλή χρήση των φαρμάκων πρέπει:

 • Να γνωρίζετε όλα τα φάρμακα που παίρνετε, γιατί και πώς τα παίρνετε.
 • Να αναγνωρίζετε το σχήμα, μέγεθος και χρώμα των φαρμάκων σας.
 • Koιτάξτε προσεκτικά τα φάρμακα πριν τα πάρετε. Εάν δεν αναγνωρίζετε κάποιο φάρμακο, ενημερώστε τον ιατρό σας.
 • Να έχετε πάντα μαζί σας έναν κατάλογο όλων των φαρμάκων που παίρνετε.
 • Να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του Ιατρού σας και να ρωτάτε για οτιδήποτε σας απασχολεί.

Όταν έρχεστε σε ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία

Όταν έρχεστε στο ραντεβού σας με έναν από τους ειδικούς μας, βεβαιωθείτε ότι έχετε φτάσει το πολύ 10 λεπτά πριν από την ώρα του ραντεβού σας. Οι ασθενείς στην αίθουσα αναμονής μπορεί να είναι εκεί για να δουν έναν διαφορετικό ιατρό από εσάς. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να φτάσουν μετά από σας, αλλά να τους καλέσουν για το ραντεβού τους πριν από εσάς. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να σας δούμε το συντομότερο δυνατόν, αλλά μερικές φορές οι καθυστερήσεις είναι αναπόφευκτες. Θα σας ενημερώσουμε αν υπάρχει πιθανότητα να περιμένετε.
Μάθετε πώς να φτάσετε στην κλινική.
Όταν φτάσετε για το ραντεβού σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει την γραμματεία. Αυτό είναι σημαντικό καθώς ενημερώνει το νοσηλευτικό προσωπικό ότι έχετε φτάσει για το ραντεβού σας. Αφού μας ενημερώστε για την άφιξη σας, θα κατευθυνθείτε στην περιοχή αναμονής, όπου μια νοσοκόμα θα σας καλέσει για το ραντεβού σας. Το προσωπικό θα είναι σε ετοιμότητα για να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία και να απαντήσει σε τυχόν απορίες που έχετε.

Επιβεβαίωση στοιχείων

Θα σας ζητήσουν να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας. Αυτό περιλαμβάνει:

 • Όνομα
 • Διεύθυνση
 • Αριθμός τηλεφώνου
 • Ημερομηνία γέννησης
 • Ιατρός

Οι πληροφορίες που καταγράφουμε σχετικά με εσάς χρησιμοποιούνται για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με εσάς και μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Επίσης, μας βοηθά να σχεδιάσουμε τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης κατά τρόπο που να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους ασθενείς μας.

Αλλάξτε ή ακυρώστε το ραντεβού στην κλινική

Είναι σημαντικό να μας ενημερώσετε αν ακυρώσετε το ραντεβού σας. Για να ορίσετε ή να αλλάξετε την ημερομηνία ή την ώρα της επίσκεψής σας στην κλινική, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το αρμόδιο γραφείο υποδοχής. Τα στοιχεία επικοινωνίας βρίσκονται στη σελίδα επικοινωνία.

Ραντεβού εξωτερικά Ιατρεία

Επισκεφθείτε τη σελίδα υπηρεσιών εξωτερικών ιατρείων για να ακυρώσετε ή να αλλάξετε τη συνάντησή σας μέσω της ιστοσελίδας ή τηλεφωνικά.