Νέα

Ενημερώσεις και δρώμενα της 3ης Καρδιολογικής Κλινικής


Νέα

Ίδρυση του Ιατρείου Καρδιαγγειακής Πρόληψης και Ψηφιακής Καρδιολογίας

Η αυξημένη επίπτωση καρδιαγγειακών νοσημάτων, σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση της χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών από τους ασθενείς οδήγησε την 3η Καρδιολογική Κλινική ΑΠΘ στην ίδρυση του Ιατρείου Καρδιαγγειακής Πρόληψης και Ψηφιακής Καρδιολογίας. Το ιατρείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα.

Για πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του ιατρείου και τη διαδικασία προγραμματισμού επίσκεψης επικοινωνήστε με τους ιθύνοντες του Ιατρείου στο digital@3rdcardio.come

Υπεύθυνοι ιατροί

  • Βασιλικός Βασίλειος
  • Παπαδόπουλος Χριστόδουλος
  • Λαζαρίδης Χαράλαμπος
  • Ταχματζίδης Δημήτριος
  • Μπακογιάννης Κωνσταντίνος

 

Posted on share

Η παρουσία της ThessHF στην 84η ΔΕΘ

Η παρουσίαση της ThessHF στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν με το ενδιαφέρον και την παρουσία τους! Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το stand μας στο περίπτερο 14:

Τιμώμενη χώρα της 84ης ΔΕΘ υπήρξε η Ινδία!

Posted on share

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Νίκη Κεραμέως δοκίμασαν τη ThessHF στη ΔΕΘ!

Η εφαρμογή ThessHF έτυχε μεγάλης προσοχής στη ΔΕΘ! O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για τη λειτουργία της ThessHF από το διευθυντή της κλινικής μας, Βασίλειο Βασιλικό!

Το προηγούμενο Σάββατο, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε το stand και δοκίμασε την εφαρμογή!

Posted on share

Παρουσίαση της thessHF στη Διεθνή Έκθεση Θεσσσαλονίκης 2019 (7-15 Σεπτεμβρίου)

Η κλινική μας συμμετέχει στη 84η Διεθνή Έκεθση Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας την πρώτη ελληνική εφαρμογή ειδική για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια ThessHF. Σας περιμένουμε όλους στο περίπτερο 14, τα σαββατοκύριακα 10:00 – 22:00 και τις καθημερινές 16:00 – 22:00!

Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή ThessHF εδώ: thesshf.com

Posted on share

Εκπαιδεύω την καρδιά μου μαθαίνοντας την πόλη μου!

Με την ευκαιρία του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Καρδιακής Ανεπάρκειας (Αθήνα 25-28/05) η Γ’ΚΚ του ΓΝΘ Ιπποκρατείου διοργανώνει δημιουργικό περίπατο στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης με ξεναγό τη Δευτέρα 27 Μαΐου. Στόχος της δράσης αυτής είναι να συνδυαστεί η φροντίδα για την καρδιά μέσω της άσκησης με την απόκτηση βιωματικής σχέσης με τα μνημεία της πόλης.

Η διαδρομή έχει ως αφετηρία τη Ροτόντα. Σημείο συνάντησης η είσοδος αυτής, ώρα 18.00.

Posted on share

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης 2019

Η κλινική μας συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνεται την Παρασκευή 17/05/2019 υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στην πλατεία Αριστοτέλους. Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Υπέρτασης θα στηθεί περίπτερο, στο οποίο πρόκειται να δοθούν πληροφορίες γύρω από την νόσο της υπέρτασης ενώ παράλληλα θα γίνει μέτρηση πιέσεως σε όποιον το επιθυμεί. Σας περιμένουμε!

Posted on share

Η συμμετοχή της κλινικής μας στο ΑΠΘ την Κυριακή

Η κλινική μας συμμετέχει στην εκδήλωση ΑΠΘ την Κυριακή στις 12 Μαΐου 2019. Το θέμα της δράσης είναι: “Η ψηφιακή τεχνολογία στην καρδιολογία – η εφαρμογή Thess_HF στην καρδιακή ανεπάρκεια” και θα λάβει χώρα στην Πλατεία Χημείου 11:00 με 13:00. Θα πραγματοποιηθεί επίδειξη στο κοινό της ThessHF, εφαρμογής android ειδικά σχεδιασμένης για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, η οποία βραβεύτηκε στο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιακής Ανεπάρκειας του 2019. Επιπλέον, στις 11:00 με 11:15 στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης θα γίνει σύντομη παρουσίαση τόσο της εφαρμογής thessHF, όσο και των ψηφιακών παρεμβάσεων στον τομέα της καρδιολογίας. 

Posted on share

ΑΠΘ την Κυριακή

Το «ΑΠΘ την Κυριακή» είναι μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του Πανεπιστημίου μας και το καθιστά κάθε χρόνο ανοιχτό και φιλόξενο προς όλους τους Θεσσαλονικείς. Ο θεσμός του «ΑΠΘ την Κυριακή», αυτή τη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στις 12/05/2019.

Μέσα από πειράματα, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχεία και συλλογές του Πανεπιστημίου μας, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και παρουσιάσεις, οι Θεσσαλονικείς κάθε ηλικίας θα έχουν για έβδομη χρονιά την ευκαιρία να γνωρίσουν το σημαντικό εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό έργο του ΑΠΘ.

Σκοπός μας φέτος, η μία Κυριακή που θα διεξαχθεί το «ΑΠΘ την Κυριακή» είναι να εκλάβει εορταστικό και επετειακό χαρακτήρα. Την Κυριακή 12/05/2019, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί τον θεσμό του «ΑΠΘ την Κυριακή» και όλα όσα έχουμε καταφέρει ν’ απορρέουν από αυτόν, όπως ο εθελοντισμός, η προσφορά, η φιλοξενία, η συνεργασία.

Το «ΑΠΘ την Κυριακή» μας υπενθυμίζει τους άρρηκτους δεσμούς που έχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με την πόλη μας και είναι μεγάλη χαρά για εμάς αλλά συνάμα και ευθύνη, να φροντίζουμε ώστε οι δεσμοί αυτοί να δυναμώνουν χρόνο με το χρόνο.

Σας περιμένουμε όλους! Δείτε το πρόγραμμα εδώ!

 

Posted on share

Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στην Καρδιολογία και στην Πρόληψη του Νεανικού Αιφνιδίου Θανάτου

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμμετοχή της κλινικής μας στο δίκτυο αυτό που έχει ως στόχο την όσο το δυνατόν πρωιμότερη πρόληψη αιφνιδίων θανάτων νέων. Επιπλέον αναμένεται μέσα από αυτή την προσπάθεια να αντληθούν στοιχεία για τον επίπτωση της πάθησης στη χώρα μας, ώστε να διαμορφωθούν ορθότερα στο μέλλον οι στρατηγικές πρόληψης. Στις 2/4/2019 διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών για την παρουσίαση του εγχειρήματος με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου να δηλώνει στην ομιλία του: “Με δεδομένο ότι οι αιφνίδιοι θάνατοι από κληρονομικά καρδιολογικά νοσήματα αποτελούν σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, η συγκρότηση του Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας στην Καρδιολογία και την πρόληψη του Νεανικού Αιφνιδίου Θανάτου, έρχεται να ολοκληρώσει μια ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια που έχει εκφραστεί με την Κάρτα Υγείας Αθλητή, σε συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών και οι Πρώτες Βοήθειες στην Κοινότητα, μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.”

Posted on share

Συνέντευξη του καθ. Β. Βασιλικού στον 102FM της ΕΡΤ3

Ο καθηγητής καρδιολογίας του ΑΠΘ και διευθυντής της Γ΄ Kαρδιολογικής Kλινικής του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, Βασίλης Βασιλικός, στον 102FM του Ρ.Σ.Μ. της ΕΡΤ3, μίλησε στην εκπομπή «Υγεία και ζωή» και στη Λέλα Κεσίδου, για την τοποθέτηση βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια, την ψηφιακή καρδιολογία, αλλά και για το ιατρείο καρδιακής ανεπάρκειας

Μεταβείτε στη συνέντευξη.

 

Posted on share