85η ΔΕΘ

Το Εργαστήριο Καρδιαγγειακής Πρόληψης και Ψηφιακής Καρδιολογίας (Cardiovascular Prevention and Digital Cardiology Lab) της κλινικής μας συμμετέχει στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (85η ΔΕΘ) που θα διεξαχθεί μεταξύ 11-19 Σεπτεμβρίου 2021.

Πρόκειται να γίνει παρουσίαση των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου της κλινικής μας, μεταξύ των οποίων:
Της πρώτης ειδικής για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια εφαρμογής για smartphones και tablets, thessHF. Η thessHF αποτελεί την πρώτη ελληνική εφαρμογή για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε πιλοτική κλινική μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε σε ένα από τα πλέον καταξιωμένα περιοδικά στον τομέα, το JMIR: mHealth and uHealth (IF: 4.77) και απέδειξε πως η χρήση της εφαρμογής βελτίωσε την αυτορφροντίδα των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια, μέσω του καλύτερου ελέγχου της συμπτωματολογίας της νόσου. Η εξέλιξη της thessHF συνεχίζεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ και πρόκειται να συνεχιστεί με στόχο την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών ψηφιακής υγείας στους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.
Ενός ειδικού αλγορίθμου τεχνητής νοημοσύνης για την πρόβλεψη εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής.
Της μελέτης emPOWERD η οποία αφορά την διαχείριση ασθενών με κολπική μαρμαρυγή με την βοήθεια mHealth-εφαρμογών απομακρυσμένης τηλεϊατρικής.

Σας περιμένουμε όλους στο περίπτερο 14 – akademia.

Δημοσιεύτηκε την share