Έναρξη Κύκλου Σεμιναρίων του «Σχολείου Ασθενών με Καρδιαγγειακές Παθήσεις» 2023-2024

Σε μια πρωτοποριακή προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της καρδιαγγειακής φροντίδας, το «Σχολείο Ασθενών με Καρδιαγγειακές Παθήσεις», που διοργανώνεται από την Γ Καρδιολογική Κλινική ΑΠΘ, ξεκινά τον νέο κύκλο σεμιναρίων για την περίοδο 2023-2024 στις 18 Οκτωβρίου, στις 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το εναρκτήριο σεμινάριο θα έχει τίτλο «Στεφανιαία νόσος, Δυσλιπιδαιμίες και Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου».


Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις και των φροντιστών τους, με βάση και την εμπειρία που συλλέχθηκε στα σεμινάρια και τις ημερίδες την περίοδο 2022- 2023, ο φετινός κύκλος σεμιναρίων δίνει μεγάλη έμφαση στην προσαρμογή της φροντίδας στις ατομικές ανάγκες στην καθημερινότητα των ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις. Στον πρώτο κύκλο Σεμιναρίων της περιόδου 2023- 2024 που θα διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική μάθηση μέσω της διοργάνωσης εξειδικευμένων Workshops. Οι ασθενείς θα έχουν τη δυνατότητα, πέρα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, να συμμετέχουν στα ειδικά workshops «Ψηφιακής εγγραματοσύνης- Χρήσης Ψηφιακών Εργαλείων στην καθημερινή διαχείριση της νόσου», «Διατροφής, Άσκησης και Ψυχολογικής Ενδυνάμωσης». Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στην ολιστική υγεία, ενσωματώνοντας την ψυχολογική ενδυνάμωση, την άσκηση και τη διατροφή στο εκπαιδευτικό ταξίδι, αναγνωρίζοντας τον κεντρικό ρόλο τους στη συνολική καρδιαγγειακή ευεξία.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στην προώθηση της καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ ασθενών και επαγγελματιών υγείας. Ειδικά εργαστήρια στα πλαίσια του προγράμματος στοχεύουν να γεφυρώσουν το χάσμα αυτό. Οι ασθενείς θα μάθουν αποτελεσματικές στρατηγικές επικοινωνίας, ενισχύοντας την κοινή λήψη αποφάσεων και διασφαλίζοντας μια πιο συνεργατική εμπειρία υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Καθηγητής Καρδιολογίας κος. Βασίλειος Βασιλικός, Διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ, υπογραμμίζει τη σημασία αυτής της εξατομικευμένης και ολοκληρωμένης προσέγγισης των ασθενών. “Πιστεύουμε στη θεραπεία ολόκληρου του ατόμου, όχι μόνο της πάθησης. Αντιμετωπίζοντας τις μοναδικές ανάγκες κάθε ασθενή και ενδυναμώνοντάς τον με τα σωστά εργαλεία, στοχεύουμε να επαναπροσδιορίσουμε την καρδιαγγειακή φροντίδα και να βελτιώσουμε τη συνολική ποιότητα ζωής.”

Το εναρκτήριο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου, ώρα 19:00- 21:00, Κτίριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το «Σχολείο Ασθενών με Καρδιαγγειακές Παθήσεις» γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Για ερωτήσεις μέσων ενημέρωσης, επικοινωνήστε με:
Κωνσταντίνος Μπακογιάννης
Υπεύθυνος Σχολείου Ασθενών με Καρδιαγγειακές Παθήσεις Τηλ. επικοινωνίας: 6972998239
Email επικοινωνίας: bakogianniscon@gmail.com

Σχετικά με το Σχολείο Ασθενών με Καρδιαγγειακές Παθήσεις:
Το Σχολείο Ασθενών με Καρδιαγγειακές Παθήσεις είναι θεσμός που ξεκίνησε από τη Γ’ Καρδιολογική Κλινική ΑΠΘ to 2022, αφιερωμένο στην εκπαίδευση και την ενδυνάμωση ασθενών που αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακές παθήσεις. Μέσα από καινοτόμα προγράμματα και μια ολιστική προσέγγιση, το σχολείο στοχεύει να ενισχύσει την ευημερία των ασθενών και των φροντιστών τους, καθώς και τη βελτίωση της επικοινωνίας ασθενών και επαγγελματιών υγείας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το cardio- school.com.

Σχετικά με τη Γ’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική:
Η κλινική ειδικεύεται στις παθήσεις της καρδιάς. Διαθέτει τμήματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καρδιολογικών υπηρεσιών όπως τη διάγνωση και θεραπεία των συγγενών ανωμαλιών της καρδιάς, την στεφανιαία νόσο, την καρδιακή ανεπάρκεια, την βαλβιδική καρδιακή νόσο και την ηλεκτροφυσιολογία. Στην κλινική νοσηλεύονται όλων των ειδών καρδιολογικά περιστατικά με υψηλότατου επιπέδου ιατρική, νοσηλευτική και ξενοδοχειακή υποστήριξη. Η κλινική εξυπηρετεί ετησίως περισσότερους από 2.500 ασθενείς. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το 3rdcardio.com.

Posted on share